Recent  oamenii se tot plângeau că nu au suficient timp liber. După ce a fost declarată oficial starea de urgență în țară, timpul va căpăta o altă dimensiune pentru ei. Da, spațiul va arăta și mai limitat, în schimb timpul le va oferi posibilitatea de a călători mai mult în lumea enciclopediilor, filmelor și de a cunoaște planeta nostră de acasă.

        Un minus în toată această călătorie este siguranța cu prețul singurătății, anume prin distanțarea de contactul direct cu lumea reală încet ne teleportăm în lumea virtuală. Dar când vom ieși din această pandemie sper să apreciem și să iubim și mai mult viața.

   Bănuiesc că jurnalismul online se va dezvolta cu o mai  mare iuțeală grație faptului și deducției că o bună parte a prietenilor noștri  jurnaliști stau acasă și realizează materiale și interviuri de la distanță. Pentru cei din teren un mare RESPECT, acum se înțelege și mai clar menirea noastră și că suntem o Putere. Educația mediatică a cetățenilor va spori deoarece vom învăța mai ușor în această lume să identificăm știrile false și pe ce surse mediatice să ne bazăm și să avem încredere. Fac o paralelă cu celebrul film ”Singur Acasă”, unde noi suntem Kevin iar cei doi hoți sunt virusul și panica, ei bat la ușa noastră însă noi trebuie să fim șmecheri așa cum a fost personajul lui Macaulay Culkin, să dăm dovadă de ingeniozitate, altminteri nici nu vom simți cum vor trece aceste zile de izolare.Sincronizare declaratii.00_21_25_16.Still001

       Sper cât mai curând să ieșim din această perioadă de hibernare socială, iată atunci ne vom scoate ”măștile” ca să fim noi înșine în fața viselor neîmplinite sau provocărilor nerealizate.

   Până atunci, noi rămânem acasă și facem lista destinațiilor de vis pe care le vom vizita pe urmă cu siguranță. Trebuia chiar de la începutul articolului să le MULȚUMESC din tot sufletul medicilor care luptă în aceste clipe pentru viață și speranță. Bănuiesc în regimul care lucrează ei nu au timp să citească toate mulțumirile adresate lor, după pandemie o bună parte a populației sper că își va schimba atitudinea și va avea o doză de încredere mai mare în ei iar asta ar semnifica o parte din acea recunoștință ce le-o datorăm.

  Revenind la ”corontina” din martie 2020 le doresc autoizolaților drum bun de stat acasă. Noi decidem cum vom petrece acest timp, eu am decis să las niște frământări pe blogul lăsat ani buni în paragină, dar spune ce faci tu ?!

39e627529287b54e7851e6aea5e9cfa1

avem mai mult timp…